Szolgálati csoport: "A"    Vissza az előző oldalra Kezdőoldalra Oldaltérkép Kapcsolat RSS Kék lámpa ki/be 


 

Hírek


6 riasztás 9 óra alatt

  [ 2012. 03. 30. - írta: Répás Zoltán ]

20:05-kor kaptunk egyszerre két riasztást. Az egyik helyszínre a Kóka/I, míg a másik helyszínre a Kóka/víz vonult.

A Kóka-Dány közötti területen favágásból származó összehordott gallyak, farönkök égtek, mintegy 250 m2-en. Távolsági felderítés alapján II. kiemelt fokozatú riasztás elrendelését kértük a hivatásos kollégáktól. A Kóka/I segítségére a Gödöllő/I és a Káta víz vonult.

A Kóka/víz-nek a megadott címen tűzre, füstre utaló körülmény nem volt, ellenben az ellenkező irányban nagy fényt láttunk, így elindultunk felderíteni. A helyszín Tápiószecső, Sági út. A jelzett helyen kb. 10Ha területen égett a nádas. A Kóka/víz volt a 2.-nak érkező egység. Segítségnyújtásra jött még: Káta/I, Berény/víz, Monor/I, Cegléd/I, Sülysáp ÖTE, Tápiószecső ÖTE, valamint a fővárosból a VIII., XVII. és a IX. kerületből érkezett fecskendő. A tűzoltást nehezítette, hogy a területet csak gyalogosan lehetett megközelíteni, a tűz következtében egy villanyvezeték leszakadt, valamint a szél viharos erővel fújt. A tüzet több órai munkával sikerült eloltani. Ettől a káresettől a Kóka/víz elindult a másik kókai egységnek segíteni a Dányi úti káresethez.

Az előbb említett két tűz oltása közben Kóka és Sülysáp között is felcsaptak a lángok 2 különböző helyszínen. Ide a Kóka ÖTE közül 2 fő saját személygépjárművel, lapátokkal vonult, a segítségükre a Dányi úti káresettől eljött a Gödöllő/I. A helyszíneken 300 m2, valamint 1000 m2-en száraz fű égett. A tüzet kézi szerszámok segítségével sikerült eloltani.

Miután a Kóka/víz kiért a Dányi úti káresethez a gödöllői egység bevonult és csak a Kóka/I, Kóka/víz, valamint a Káta/víz maradt a helyszínen. A tüzet 2 "C" és 1 "D" sugárral, vízágyúval, valamint közel 65.000-70.000 liter víz felhasználásával 01:45-re sikerült eloltani. Az oltás közben 23:30-kor kaptunk még egy jelzést, hogy a TSZ-nél fél Ha területen ég a száraz fű. Ide a Káta/víz, valamint az oltásnál éppen nélkülözhető kókai kollégák vonultak. A tüzet 1 "D" sugárral eloltották.

A tűzoltás után az egységek bevonultak. A felszerelések rendbetétele után 02:00 felé a Kóka ÖTE tagjai hazatértek pihenni. A pihenés nem tarthatott sokáig.

05:35-kor kaptuk a riasztást, hogy vonuljunk Kóka-Dány közé, ahol az előző napi kárhelyszínen a fák a nagy szélben visszagyulladtak. A tüzet a Gödöllő/II és a Kóka/víz közel 2 órás munkával sikeresen eloltotta.

A képeket Burján Gábornak köszönjük!
Ezt az hírt eddig 1518 alkalommal tekintették meg


Beavatkozások:© 2008 Kókai Önkéntes Tűzoltó Egyesület
A weboldalt készítette: webmeszler.hu
Valid HTML 4.01 Transitional