Szolgálati csoport: "A"    Vissza az előző oldalra Kezdőoldalra Oldaltérkép Kapcsolat RSS Kék lámpa ki/be 


 

Hírek


3-as siker a megyei szakmai versenyen

  [ 2012. 10. 21. - írta: Répás Zoltán ]

Egyesületünk is részt vett a megmérettetésen, nem is akármilyen eredménnyel. Megnyertük a szakmai versenyt és megnyertük a kismotorfecskendő-szerelést is. A főzőversenyben pedig 3. helyezést értünk el.

A szakmai verseny 2 feladatból állt.

1, Felszívásos táplálás és osztott sugár szerelés. Itt szívótömlők segítségével kellett a vizet egy kádból kiszivattyúzni, majd egy 3 "B" tömlőből és 2-2 "C" tömlőből álló osztott sugarat kellett szerelni. Ahogy a víz a sugarak végén megjelent, meg kellett kezdeni a visszaszerelést. Az időt akkor állították meg, amikor a felszerelések a helyükre kerültek és mindenki visszaszállt az autóba.

2. Gerincsérült személy kivétele roncs autóból feszítő-vágó segítségével.
Itt mivel sajnos sok önkéntes csapat nem rendelkezik fesztítő-vágó berendezéssel Egyesületünk felajánlotta a saját berendezését. Így a megszokottól eltérően nem a fecskendőből kellett azt kivenni, hanem egy előre odakészített dobogóról. A feladatnak akkor volt vége, amikor a sérültet kiszedtük, majd betettük a "mentőautóba", és a felszerelések visszapakolása után mindenki visszaszállt a fecskendőbe.

A 3. feladat nem volt része a szakmai versenynek. Ez egy hagyományos kismotorfecskendő-szerelés volt. Itt is felajánlottuk, hogy mindenki az Egyesületünk kismotorfecskendőjével versenyezzen, ugyanis túl nagy előnyre tettünk volna szert, ha csak mi használjuk.

A szakmai verseny első részénél egy technikai hiba miatt sok másodpercet veszítettünk, de a lelkes szurkolótáborunknak köszönhetően nem adtuk fel és végig küzdöttünk, aminek meg is lett az eredménye.
Köszönjük nekik a biztatást és hogy mindig mellettünk álltak. Nélkülük nem sikerült volna!!!!

A Lánglovagok.hu -n megjelent cikk

Az alábbi linkeken lehet megnézni a képeket és a videókat a versenyről.

Videók:Képek (www.langlovagok.hu):

Felvonulás
Szakmai verseny
Szakmai verseny II
Kismotorfecskendő-szerelés
Főzőverseny
Eredményhirdetés
Ezt az hírt eddig 1658 alkalommal tekintették meg


Beavatkozások:© 2008 Kókai Önkéntes Tűzoltó Egyesület
A weboldalt készítette: webmeszler.hu
Valid HTML 4.01 Transitional