Szolgálati csoport: "A"    Vissza az előző oldalra Kezdőoldalra Oldaltérkép Kapcsolat RSS Kék lámpa ki/be 


 

Hírek


Árvízvédelmi munkálatok 2013

  [ 2013. 06. 11. - írta: Répás Zoltán ]

Este 18:45-re érkeztünk meg. A lejelentkezés után máris megkaptuk a feladatunkat. 19:00-kor már a gáton voltunk és a többi tűzoltó kollégával és helyi lakossal este 11-ig pakoltuk a zsákokat. Ekkor megtörtént, amire senki nem számított. Egy utcával lentebb átszakadt a gát. Ennek következtében hozzánk is elkezdett beáramlani a víz. A szivattyúkat és a többi felszerelést gyorsan kihoztuk a területről. Közben a Magyar Vöröskereszt emberei az érintett házakból megkezdték a lakók kimenekítését.
Ezután a fő téren kaptunk munkát, ahol homokzsákokból kellett gátat építeni, illetve a csatorna fedlapokat kellett körbe építeni, szintén homokzsákkal. Amint itt végeztünk továbbküldtek bennünket a Váci utcán, ahol szintén gátat kellett építenünk, illetve a már meglévő gátat kellett megmagasítanunk homokzsákokkal. Ezt a munkát a váltásig, vagyis szombat este 18:00-ig folytattuk. 18:00-ra megérkezett Kókáról a váltás, így közel 23 óra homokzsákolás után elindulhatott az első csapat haza.

A váltásra sem várt nyugodt éjszaka/nap. Az este folyamán a Fő téren lévő gát átszakadt és elöntötte a teret. Ezért még a fecskendőnkkel is magasabb helyre kellett átállni. A gátat sikerült kijavítani, majd a vizet kiszivattyúzni, így a tér ismét járható lett. Az este folyamán tovább kellett folytatni a már meglévő gátak magasítását, valamint megerősítését. Ez a munka várt ránk másnap estig. Este a fecskendőnket is bevetettük, ugyanis szükség volt az autón lévő fényárbócra, hogy ne kelljen sötétben dolgozni.

Vasárnap este 6-ra megérkezett ismét a váltás. Az előző csapat szintén közel 23 órás folyamatos homokzsákolás után elindulhatott haza. A friss csapatot 2 külön helyre osztották be. Mind a két helyen szivattyúkat kellett üzemeltetni, illetve a gátat kellet figyelnünk. A 7 embernek összesen 10 db szivattyút kellet felügyelnie és több száz méter hosszú gátszakaszt kellett figyelnie így erre az estére is elfelejthettük az alvást. A váltásra hétfőn reggel 10-kor került sor. Ezután a Kóka ÖTE véglegesen elindult haza Nagymarosról. Ekkora már több mint 5 cm-t apadt a Duna.
Ezt az hírt eddig 1850 alkalommal tekintették meg


Beavatkozások:© 2008 Kókai Önkéntes Tűzoltó Egyesület
A weboldalt készítette: webmeszler.hu
Valid HTML 4.01 Transitional