Szolgálati csoport: "C"    Vissza az előző oldalra Kezdőoldalra Oldaltérkép Kapcsolat RSS Kék lámpa ki/be 


 

Hírek


Oszi elköltözött

  [ 2017. 06. 06. - írta: Répás Zoltán ]

Székelyvarság 77 négyzetkilométeren elterülő, Hargita megyében található település.
A község lakosai jellemzően fakitermeléssel, fafeldolgozással foglalkoznak, de nagyon sok panzió és szálloda is található a településen. 2016-ban alakult meg Varságban az Önkéntes Tűzoltó Egyesület, azonban ekkora méretű tűzoltó gépkocsival eddig még nem rendelkeztek.
Korábban egy-egy tűzesetnél a legközelebbi tűzoltóság vonulási ideje 30 perc volt Székelyvarságra, de az általunk adományozott gépkocsinak köszönhetően, immár sokkal kedvezőbb helyzetbe került a település lakossága egy tűzeset megfékezésénél.
A Székelyvarsági Önkéntes Tűzoltó Egyesület lelkes tagjai nagy örömmel fogadták mind a gépkocsit, mind az általunk vitt további felszereléseket (bevetési ruhák, bontó balták, mentőövek).
A gépkocsi átadását követően a Varsági tűzoltók részére elméleti és gyakorlati oktatást tartott Egyesületünk elnöke Nyers István, így ennek köszönhetően immár alapfokú tűzoltási ismeretekkel rendelkeznek a Székelyvarsági Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.
Reményeink szerint a jövőben még több alkalommal tudunk majd szakmai képzést tartani a Székelyvarsági tűzoltóknak és lehetőségeinkhez mérten további felszerelésekkel támogathatjuk majd munkájukat.
Ezt az hírt eddig 1544 alkalommal tekintették meg


Közlemények:© 2008 Kókai Önkéntes Tűzoltó Egyesület
A weboldalt készítette: webmeszler.hu
Valid HTML 4.01 Transitional