Szolgálati csoport: "A"    Vissza az előző oldalra Kezdőoldalra Oldaltérkép Kapcsolat RSS Kék lámpa ki/be 


 

Az Egyesület története


Laktanyaépítés


A tényleges munka 2000 július 22.-én 12 fő részvételével elkezdődött, aminek első fázisa ugyan a régi szertár takarítása volt, de ez már a végső cél érdekében történt.
A 2000 év hátralévő 162 napjából 95 napon folytattak tevékenységet, melyben 776 egy személyi munkanap került teljesítésre. A cél támogatását mutatja, hogy az alap és az aljzat betonozásánál egy-egy alkalommal 30 fő is részt vett.

Az építés során mindvégig ritkán tapasztalható aktivitás jellemezte a vezetőt és a nem vezetőt egyaránt. Ezért is nehéz névsort felállítani azokból, akik talán kiemelkedően álltak az ügy mellé.
Talán igazságtalanok lennénk, ha valóban említés nélkül hagynánk azok nevét, akik a sok között is a legtöbbet tették, azért, hogy ez a tűzoltó létesítmény a jelen állapotában megépüljön, és az önkéntes tűzoltói szellem ily pozitívan kialakuljon.
Néhány név a tömegből: Hetyei László, Laczkó István, László István, Nyers István, Répás Gábor, Répás Zoltán, Tóth György.

Hosszú sorokban lehetne még azok nevét írni, akik munkájukkal, vagy adományokkal hozzájárultak az építéshez. Említést érdemel az Önkormányzat segítsége, hiszen 1 millió Ft-tal járult a tető-cserép megvásárlásához.

Az építkezés során a kókai vállalkozók egy része anyagi támogatással, egy része szakmunkájával (ács, kőműves, villanyszerelő, víz- és fűtésszerelő, asztalos, üveges) vett részt a kivitelezésben.

A testület női tagjai pedig kiemelkedő gondossággal biztosították a munkában részvevők személyi ellátását: Laczkó Istvánné és Répás Gáborné.

Összességében állítani lehet, hogy a Kókai Önkéntes Tűzoltó Egyesület a közös érdekért való összefogás, a tenni akarás, és áldozat vállalás fényes példáját adta ifjúságunk számára is.

Ez jellemzi napjainkban szakmai hozzáállásukat, bátor kiállásukat, és méltón teljesítik azt az eszmét, amit 1962-ben zászlónkba tűztünk:

"A népért tűzön, vízen át!"

Az ősi ellenség, "tűz-víz", napjainkban sem adja meg magát csak szóra, hanem ádáz küzdelmet kell vívni ellene, amit tűzoltóságunk minden időben vállalt és vállal.
Hiszen úgy községünkben, mint azon kívül, bátran helyt állnak.

Részt vettek 1999-ben a Tisza, 2002-ben a Duna áradása okozta rendkívüli veszélyhelyzet elhárításában, és készek segítséget nyújtani bármely közeli vagy távoli település védelmében.

A fenti írás nem tartalmazza ugyan e nagy múltú egyesület 113 éves történetének minden kis részletét, de feltétlen nyújt némi betekintést a Kókai Önkéntes Tűzoltó Egyesület múltjába és jelenébe, mely által kellő optimizmussal képzelhetjük el közeli jövőjét is.

Az egyesületi tagság összefogásával épült új tűzoltói létesítmény átadásának emlékére, és 50 éves egyesületi tagságom évfordulójára írtam.
Tóth Ferenc
egyesületi tag


A kezdet


A középső oszlop


Készül a fal


Aljzat beton


Vakolás


A szertár és a kazánház tetejének betonozása


A tető építése


A végeredmény, a kis kertünkkel együtt


Oldal: 6/6

«« « 1 2 3 4 5 6

Ezt az oldalt eddig 3099 alkalommal tekintették meg


© 2008 Kókai Önkéntes Tűzoltó Egyesület
A weboldalt készítette: webmeszler.hu
Valid HTML 4.01 Transitional